هر آنچه قبل از ثبت نام مدرسه متوسطه دوم ،والدین کلاس نهمی ها باید بدانند !
با اهدای سلام و آرزوی سلامتی برای شما پدر یا مادر دغدغه مندی که به دنبال کسب اطلاعات و راهکارهایی هستید که بتوانید به پیشرفت تحصیلی امیدِ زندگیتان کمک کنید. خوشا به حال فرزند شما 🙂
از آنجایی که ثبت نام پایه دهم از اواسط تیر ماه 1402 و پس از انجام فرآیند هدایت تحصیلی آغاز می شود، در این یادداشت من ام البنین حاجبی مشاور تحصیلی به یکی از سوال هایی پاسخ داده ام که دغدغه تیرماه والدین و دانش آموزان است ، کدام دبیرستان برای ثبت نام بهتر است ؟ البته خوب یا بد بودن مدرسه از نظر هر کدام از ما معنی متفاوتی دارد
در ابتدا تصور اینکه قطعا مدارس غیر انتفاعی بهتر از مدارس دولتی است را کنار بگذارید !
برای ثبت نام در مدارس غیر انتفاعی متوسطه دوم ، طرح و فعالیت کنکوری مدرسه را بررسی کنید آیا برای موفقیت دانش آموزانش در کنکور فعالیتی بیشتر از ساعت مقرر آموزش و پرورش دارد ؟ فعالیت های آموزشی مدرسه چقدر خروجی موفقیت آمیزی داشته است ؟
مدارس عادی دولتی تمرکزشان موفقیت در امتحانات تشریحی و امتحانات نهایی است و در تابستان اکثر مدارس عادی دولتی برای داوطلب کنکوری خود فعالیتی نخواهند داشت ، پس مدرسه غیر انتفاعی خوب باید علاوه بر ایجاد آمادگی برای موفقیت در امتحانات تشریحی ، (در پایه دهم ، یازدهم و دوازدهم )تستی با دانش آموز کار کند ، درباره خدماتی که مدرسه غیرانتفاعی ارائه می دهد تحقیق کنید و این پرس و جو نباید صرفا از کادر مدرسه باشد ، چون مسلما هر مدرسه ای خودش را بهترین می داند ، از والدین و دانش آموزانی که از خدمات این مدرسه بهره برده اند پرس و جو کنید آیا راضی هستند ؟ آیا پروسه ی کنکور و دارایی دانش آموز شما (وقتش ، توانمندی هایش و…) در این مدرسه ، جدی گرفته می شود ؟! از دانش آموزانی که در این مدرسه بودند بپرسید که آیا فعالیت های مدرسه برای شما کافی بود؟! و شما بینیاز از کلاسها و فیلمهای آموزشی خارج از مدرسه شدید؟!
در حالتی که مدرسه غیر انتفاعی طرح و فعالیت کنکوری خاص و موفقی ندارد انتخاب مدرسه عادی دولتی خوب ، گزینه ی بهتری خواهد بود چون هزینهای که قرار است به مدارس غیرانتفاعی بدهید می توانید به انتخاب خود برای معلم خوب و کلاس کنکور (فیلم آموزشی یا کلاس حضوری ) و کتاب کمک درسی هزینه کنید و اگر بین دو مدرسه غیر انتفاعی مردد هستید ، فعالیت های آموزشی کنکوری مدرسه را بررسی کنید ، کدام یک شما را از آموزش های خارج از مدرسه بی نیاز می کند ؟
اصطلاحی وجود دارد به نام برنامه درسی پنهان یا Hidden Curriculum این یعنی تاثیر اتفاقات جانبی و غیر رسمی بیشتر از آموزش های رسمی است ، پس مهم است که بررسی کنید علاوه برکیفیت فعالیت های آموزشی ، کیفیت روابط در مدرسه چگونه است ، به طور مثال اگر درس خواندن در آن مدرسه بیهوده دانسته شود و دانش آموزان چشم اندازی برای آینده خود نداشته باشند ، نه تنها باعث افت تحصیلی می شود بلکه میتواند بر شخصیت نوجوان شما تاثیرات منفی بگذارد ، به گفته جیم ران : “شما میانگین ۵ نفری هستید که بیشترین وقتتان را با آنها میگذرانید ”
نکته دیگر این که لطفا بیایید در مصرف نه صرفه جویی کنیم ! با صبر و هوشیاری تا جایی که شما و خودش ضرر نکنید ، در انتخاب مدرسه و رشته تحصیلی نظر و سلیقه دانش آموز را در نظر بگیرید .
در موضع یک محقق با هنر پرسشگری تسهیلگری کنید که فرزندتان اهداف خود برای موفقیت تحصیلی و چشم انداز شغلی خود را مطرح کند ، مارتین سلیگمن روان شناس آمریکایی در ارتباط با نوجوان این موضع را به عنوان کنجکاوی ذره بینی توصیف می کند و به یک کارگاه تلوزیونی تشبیه می کند که در مقابل مجرمان ، خود را به نا آگاهی و حماقت می زند تا با کمک گرفتن از آن ها به راه حل هر پرونده دست یابد .
راه و رسم چه باید کرد و تحمیل اهداف و … سبب کاهش انگیزه درونی فرزند شما خواهد شد، در نتیجه افت تحصیلی را به دنبال خواهد داشت .
من در اتاق مشاوره بارها میزبان دانش آموزانی از مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی بوده ام که به خاطر فرسودگی تحصیلی و اضطراب ، افت تحصیلی را تجربه كرده اند !
مدارس تیزهوشان در کنار کیفیت تدریس و فعالیت های آموزشی خوبی که دارند برای هر شخصیت و روحیه ایی درس خواندن در این مدارس مناسب نیست ، در سه سال آخر مدرسه علاوه بر مدیریت زمان ، مدیریت احساس نیز فاکتور مهمی در موفقیت تحصیلی دانش آموز شماست ، از خود بپرسید آیا دانش آموز ما با حال خوب و آرامش می تواند در این مدرسه درس بخواند ، یا به خاطر روحیه حساسی که دارد ممکن است سطح اضطراب بالایی تجربه کند ؟ در انتخاب مدرسه ، توانایی خود و فرزندتان برای همراهی با برنامه مدرسه را در نظر بگیرید .
و نکته پایانی ، برای فرزندتان یک تابستان به یادماندنی بسازید
در این تابستان که دانش آموز شما امتحانات نهایی و آزمون های ورودی مدارس را پشت سر گذاشته است ، فرسودگی تحصیلی را کنترل کنید ، چرا که اگر بهبود نیابد، می تواند فرد را دچار افسردگی کند و زمانی اتفاق می افتد که فرد احساس فشار بیش از اندازه می کند ، اگر درس خواندن را به قطع کردن درخت تشبیه کنیم ، تفریح مناسب مثل تیز کردن اره است ! به نظر ویلیام گلاسر روانپزشک ، تفریح یکی از نیازهای اساسی انسان است !
پایه دهم اولین سال رشته تخصصی است و دانش آموز وارد مقطع متوسطه دوم در رشته های نظری یا فنی slot bet 100 و کاردانش شده است ، به دلیل تخصصی شدن دروس ، پروژه شارژ انرژی احساسی تابستانه ضرورت دارد پس از او بپرسید این تابستان را چطور سپری کند ، روحیه ی بهتری خواهد داشت .
ممنون که زمان گذاشتید و این یادداشت را مطالعه کردید امید که برایتان مفید واقع گردد .